22 Ağustos 2010 Pazar

Yanlız Kalmasa

Ailem tarafından hümanist bir şekilde yetiştirildim. İnsanı önde tutmayı öğrendim küçük yaştan beri. Allah'a inanıyorum hatta bi ara dinlere sardığım merak yüzünden kur-an incil ve tevrat'ı sırayla okudum. İnsanlık tarihine, okumayı öğrendiğim beş yaşımdan beri ilgim vardır. Araştırdım, aradım, taradım ama insanların neden bir birlerine inanç yada milliyet gibi doğuştan edinilmiş, kendi tasarufunda olmayan farklılıklardan dolayı zulmettiğini anlamadım, anlayamadım

Basit bir örnekle başlıyım; Neden her vatandaşın kimliğinde türk yazıyor. Çoğunun türklükle yakından uzaktan alakası bile yok. Acaba biri çıkıp meclisin önünde bağırsa, ulan meclis neden annesi arap.. babası gürcü olan benim nüfuz cuzdanımda baş harfi artık nasıl bir eziklikle büyük harfle yazılacağı belirlenmiş olan türk yazıyo. Hadi lan meclis cevap ver dese. Ne mi olur? Çok basit hapse atılır. Niye bir gerçeği ortaya koyduğu için mi? Olmadığı birisi gibi davranmadığı için mi?

Devam etse, deseki peki lan meclis, neden yüz yıl önce olan ermeni-türk çatışmaları yüzünden biz ermenilerden onlarda bizden nefret ediyo diye sorsa? Dese ki daha dedelerimizin bile doğmadığı zamanlardan kalan kinler neden hala peşimizi bırakmıyo lan meclis.Durmasa devam etse, ölenler ölmüş... kimisine Allah rahmet eylesin, kimisinin günahlarını İsa peygamber bağışlasın, yazık olmuş onlara yapılan işkencelere ama neden unutmuyosunuzda Hrant Dink'inde dediği gibi kanlarında bir zerih gibi akan bu kine iki tarafta izin veriyor. Sanırım bir onbeş yirmi sene daha yedi.

Ama farz edelim ki daha yetmedi ve devam etti. Dese ki ulan meclis neden pkk terör örgütüdür diye götümüzü yırttığımız zamanlarda inek kurban eder gibi insan kesen çeçenlere yardım ettiniz. Her zaman ki gibi yetinemese ve devam etse. Dese ki zamanında pkkya karşı desteklediğiniz dinci gruplara yardım edip kurdurttuğunuz hizbullah neden sonradan gidip mezbaadaki hayvanları stoklar gibi ceset stokladı karargahlarının altına. Daha durmasa dese ki neden ulan kürtü türkü geçmişte yaşanmış, iyi bir politika ile düzeltilebilecek problemler için hala savaşıyo. neden lan hala doğuda düzen sağlıyamadınız, rahatça dolaşamadığımız güzelliklerini göremediğimiz  o dağlarda o bayrağın ne işi var lan dese. Sanırım mühebbet yedi şuan ama duramadı malesef idamda kararlıdı

Dese ki ulan insan denen canlı, bir topluma, bir gruba katılmayı o kadar çok mu istiyorsunda, bu kadar büyük hataları görmezden geliyorsun. Bu kadar mı korkuyorsun yanlızlıktan da yanlız kalmaktansa yanlız bırakmayı göze alıyorsun. Durmasa devam etse. Dese ki bir renk, bir din, bir millet, bir görüş farkınız var diye niye savaştınız lan dese. Niye hala savaşıyoruz lan dese.

Keşke yanında onunla birlikte bağıran bir kişi daha olsa... yanlız olmasa... ama yanlız kalmamak için de yanlız bırakmak zounda kalmasa.

5 yorum:

  1. ben onunda yanında varım daima.. susmaktan korktukça, bu yolda hapis yatmadıkça, dayak yemedikçe olmuyorsa eğer ben varım yoldaş..

    YanıtlaSil
  2. Bence bunları dedikten sonra o adamı gömmezler yakarlar.

    YanıtlaSil
  3. Doğru diyosun onurcan yanlız bırakmamak lazım bizim için sesini yükseltenleri

    Grevyapan bir fabrikada onlara destek amaçlı toplanan bir öğrenci grubuna küfür edio aşağılayan işçilerin, onlara teşekkür edenlerden fazla olduğu bir ülkü olan Türkiyede sanırım dediklerin doğru voodoo :(

    YanıtlaSil
  4. Hiçbir başarı cezasız kalmıyor (:

    YanıtlaSil
  5. Zaten cezasız kalsa tarihe nasıl geçicez ki? :)

    YanıtlaSil