21 Ağustos 2010 Cumartesi

Bir Kaç Soru Bir Kaç Cevap

Bu anayasa silah zoru ile getirildi diyenler için bazı sorularım var...

Türkiyenin ilk anayasası silah zoru ile kabul olmadı mı M.Kemalin çıkıp bu cumhiriyet kabul edilecektir ama bazı kelleler de gidecektir diye konuştuğu bir ortamda hangi irade özgürlüğünden bahsediyorsunuz? Milli irade her zaman doğruyu göstermez biz 100 yıl önce monarşi yanlısı olan bir milletin torunlarıyız. Şu an bile halkın bazı kesimlerinin monarşi ve teokrasi yanlısı olduğu bir milletiz.

Bu anayasa milli anayasa diyorsunuz, demokratik bir anayasa diyorsunuz.dünyada ve türkiyedeki demokrasi anlayışı güçler ayrılığı esasına dayalıdır. Bu anayasa ise bazı bölümleri ile güçler birliğini destekler. Bazıları diyorki devleti hükümet yönetmez mi? O kişiler düşündü mü acaba bu anayasa ile gelecek kanunlar o hükümetlerin denetlenme olanaklarını kısıtladığını. Türkiyede hükümetin yasama gücünü anayasa mahkemesi denetler ama bu anayasa ile bunun kısıtlandığını biliyor muydunuz?

Tabi ki Yapılan darbeler Türkiye Cumhuriyetinin birer kara lekesidir tabi ki M.Kemalin devrimlerinin halk tarafından onaylanmaması halkımızın utanç kaynaklarından biridir ama bizim başlıca anlamamız gereken nokta ise eylemlerin nasıl ve ne koşullarda yapıldığı değil beraberinde getirdiği sonuçların halka olan yarar ve zararlarını objeltif bir şekilde tartışıp anlayabilmektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder